loading

Nederlandse Endometriose Kliniek (NEK)

Focus diëtistenpraktijk heeft een exclusieve samenwerking met de Nederlandse Endometriose Kliniek (NEK). Endometriose is een chronische aandoening waarbij weefsel dat lijkt op het weefsel dat de binnenkant van de baarmoeder bekleedt zich ook buiten de baarmoeder bevindt. Dit weefsel kan zich hechten aan het buikvlies of organen in de buik en een ontstekingsreactie veroorzaken waardoor er pijnklachten en littekenvorming kunnen optreden. Gezonde voeding kan bijdragen aan het verminderen van de pijnklachten. Daarom is begeleiding door een gespecialiseerde diëtist vaak een essentieel onderdeel van de behandeling. 

Diëtistencoalitie010

DiëtistenCoalitie010 (DC010) is een regionale samenwerking van eerstelijns diëtistenpraktijken uit Rotterdam en omstreken en heeft een duidelijke visie: Voeding eerst! De veranderingen in de zorg vragen om een constructieve aanpak en samenwerking vanuit verschillende zorgaanbieders. DC010 is het aanspreekpunt voor zorgverzekeraars, zorggroepen, verwijzers, gemeente en welzijnsorganisaties wanneer het onderwerp voeding op de agenda staat of moet staan. Focus diëtistenpraktijk levert al jaren een actieve bijdrage aan het bestuur van DC010 en participeert in diverse projecten. 

Eerstelijns Oncologienetwerk Rotterdam regio Noord

Focus diëtistenpraktijk maakt onderdeel uit van het Eerstelijns Oncologienetwerk Rotterdam regio Noord. Dit is een netwerk waarbij verschillende disciplines binnen de paramedische en ondersteunende oncologische zorg zijn aangesloten. Zo wordt er samengewerkt met een psycholoog, oncologie fysiotherapeuten, oedeemfysiotherapeuten, bekkenfysiotherapeuten,  ergotherapeuten, een overgangsconsulent, een leefstijlcoach oncologie, (palliatief) wijk verpleegkundigen en een verpleegkundig specialist. Wij werken nauw samen zodat de best passende zorg voor mensen die kanker hebben (gehad)  dichtbij en rondom de patiënt geleverd kan worden.

Samenwerkende praktijken fysiotherapie

Focus diëtistenpraktijk heeft samenwerkingsafspraken met verschillende fysiotherapiepraktijken.  In ons aanbod van de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) werken de leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut samen om u de juiste begeleiding te bieden.  Daarnaast zijn er ook projecten voor valpreventie en kwetsbare ouderen waarin met elkaar wordt samengewerkt. Voeding-, leefstijl een bewegen gaat vaak samen, dus doen wij dat in de behandeling voor u ook!