loading

Intake gesprek

Uw eerste bezoek omvat een ‘intakegesprek’. Voor dit gesprek reserveren we 60 minuten. Het betreft een kennismaking waarin uw hulpvraag, verwachtingen en wensen worden besproken. De diëtist zal meestal middels een voedingsanamnese navragen wat u zoal gewend bent te eten en drinken. Daarnaast zal zij uw persoonsgegevens, uw leefomstandigheden en medische- en dieetgeschiedenis navragen en zal zij de mogelijkheden met u op een rijtje zetten. In het eerste gesprek bespreekt u samen een behandelplan. Indien wenselijk zal er een nieuw voedingspatroon samengesteld worden die past bij uw leefstijl. Soms zullen deze aanpassingen in kleine stappen aangepast worden. Indien er sprake is van een aanwezige ziekte zal de diëtist voorlichting geven over wat er precies in uw lichaam aan de hand is en/of voeding hier een positieve bijdrage aan kan leveren. Zo heeft u een goed beeld hoe u het beste met voeding en eventueel medicatie moet omgaan, om op de lange termijn de aan uw ziekte gerelateerde complicaties te voorkomen of uit te stellen. Uw hulpvraag en wensen omtrent invulling van de consulten staan bij ons in een hoog vaandel.

Vervolg consult

In de vervolggesprekken evalueren we de resultaten en zullen we dieper ingaan op de dagelijkse uitvoering van het behandelplan. Zijn er problemen? Zijn er aanvullende tips om deze op te lossen? Zijn de gestelde doelen reëel? Wat is de motivatie om de doelen te bereiken? In deze gesprekken zijn uw eigen inbreng en vragen een belangrijke leidraad. De vervolggesprekken duren doorgaans 30 minuten en wij stemmen samen met u individueel af welke tussenliggende tijdsperiode hierbij wenselijk is. 

Huisvisites

Indien u niet in staat bent naar de praktijk te komen, is het mogelijk om op indicatie van de (huis)arts ook een bezoek aan huis te doen.

Rapportage

Indien u bent verwezen door uw (huis)arts of specialist, dan ontvangt deze van ons aan het begin en aan het einde een rapportage. Indien nodig rapporteren wij tussentijds. Bent u op eigen verwijzing bij ons terecht gekomen dan rapporteren wij doorgaans ook aan uw huisarts. Wij zullen met u overleggen of u dit wenselijk acht.

E-Consulting

Niet iedereen heeft de tijd en/of behoefte om bij de diëtist op consult te komen. Misschien heeft u een drukke baan, bent u veel onderweg en is het lastig om een afspraak op locatie in te plannen. Voor deze doelgroep biedt FOCUS e-coaching aan. E-coaching houdt in dat u via de mail contact houdt met de diëtist. Zij voorziet u van de gewenste adviezen. Het heeft de voorkeur u tenminste éénmaal in de praktijk te zien, alvorens het e-coaching traject in te zetten. Echter is het ook mogelijk om het gehele traject via beeldbellen te laten verlopen. E-coaching kan ook worden toegepast in de praktijk om cliënten te ondersteunen in combinatie met de reguliere behandeling. Bijvoorbeeld wekelijks een e-mail contact en 1x per maand een gesprek op de praktijk. Heeft u interesse? Klik hier om contact op te nemen.

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

De GLI is een gecombineerde leefstijl interventie, gericht op het realiseren van gezondheidswinst voor mensen vanaf een matig gewicht gerelateerd gezondheidsrisico. In deze interventie staat een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering centraal. Er zijn een aantal interventieprogramma’s die vergoed worden door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering. Wij bieden het interventieprogramma DE BEWEEGKUUR aan.  Dit is een interventieprogramma van twee jaar. Het eerste jaar bestaat uit de begeleidingsfase en het tweede jaar uit de onderhoudsfase. Er zijn verschillende zorgprofessionals betrokken, namelijk:

  • uw huisarts
  • de leefstijlcoach
  • de fysiotherapeut
  • de diëtist

Het programma heeft een wijkgerichte aanpak met de focus op doorstroom naar lokaal beweegaanbod.

Wij bieden de GLI aan op onze praktijklocaties in Delft (Pootstraat, MTC en Centrum), Rotterdam (Hillegersberg/Schiebroek), Vlaardingen (Beweeg-&Gezondheidscentrum Vlaardingen en Schiedam (Beweeg-&Gezondheidscentrum Harga)

Een verwijzing van uw huisarts is verplicht.

Deelname is kosteloos.